Türkçe

Quick access







Özet


GIDA SEKTÖRÜNDE PERSONEL SEÇİM SÜRECİNİN BETİMLENMESİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA
Örgütlerin rakiplerinden farklılaşmak ve yaratıcı olmak için nitelikli personele ihtiyacı vardır. Örgütler açısından oldukça önemli bir role sahip olan personel seçme kavramı, örgütün bugünkü ve gelecek dönemdeki işgören ihtiyacını ve gerekli pozisyonların niteliklerini doğru analiz ederek doğru kişiyi seçme süreci olarak tanımlanmaktadır. Bu çalışmanın amacı, gıda sektöründeki işletme yöneticilerinin personel seçme durumlarını betimlemektir. Bu amaç doğrultusunda Ankara ilinde gıda sektöründe faaliyetini sürdüren bir işletmenin üç yöneticisi ile görüşülmüş, elde edilen veriler betimlenmiştir. Çalışmanın verileri, önceden hazırlanmış olan yapılandırılmış görüşme formu kullanılarak elde edilmiştir. Elde edilen veriler doğrultusunda yöneticilerin, personel seçme sürecinde literatürde yer alan aşamaları izledikleri görülmüştür. Ayrıca genel müdürün bir personelden beklentisinin, insan kaynakları yöneticilerinin beklentisinden farklı olduğu görülmektedir. Araştırma sonuçlarından yola çıkarak personel seçme sürecinde yetkili olan tüm yöneticilere bu sürecin gereklilikleri, aşamaları, yöntemleri ile ilgili hizmet içi eğitim verilmesi önerilebilir.

Anahtar Kelimeler
Personel Seçme, Personel Seçme Süreci, Personel Yetkinlikleri

Advanced Search


Announcements


Adress :Gaziosmanpaşa Üniversitesi - Eğitim Fakültesi Kat :1 Taşçiftlik-TOKAT
Phone :0356 252 16 16-3470-3471 Fax :
Email :

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri